Groep voor kinderen

Als een ouder of grootouder de diagnose kanker krijgt dan is dat een ingrijpende gebeurtenis voor het hele gezin. De diagnose en de behandelingen die daar op volgen kunnen veel emoties losmaken. Bij kinderen is dat niet anders dan bij volwassenen. Los van alle onrust die kanker in het gezin geeft, is een kind ook nog bezig met opgroeien. En baalt wel eens van de spanningen of de verminderde aandacht. Kinderen kunnen zich wel eens heel verdrietig, boos, angstig of alleen voelen. Het uiten van hun gevoelens, gedachten en het omgaan met de veranderingen kan lastig voor hen zijn. Daarom heeft Viore een groep speciaal voor kinderen, waar zij op een creatieve manier uiting kunnen geven aan hun gevoelens en gedachten.

In een periode van 7 weken komen kinderen (7 – 12 jaar) wekelijks bij elkaar. Naast het uiten van gevoelens en gedachten door middel van creativiteit, worden zij geprikkeld om te ontdekken waar hun kracht ligt om te leren omgaan met de impact van kanker. In deze groep speciaal voor kinderen ontmoeten ze leeftijdsgenootjes die in dezelfde situatie zitten.

Als zij willen kunnen zij hun verhalen vertellen. Maar dat hoeft niet. Het fijne is dat zij niets hoeven uit te leggen. Ze kunnen zich uiten in creativiteit en ze begrijpen elkaar. Na 6 bijeenkomsten met verschillende thema’s sluiten we af met een expositie van alle kunstwerken voor familie!

De thema’s:

  1. kennismaking & collage maken
  2. heelbeeld maken over mooie momenten en wens voor de toekomst
  3. krachtdoosje maken voor moeilijke momenten
  4. emotievissen tekenen, voor duiding van emoties, gevoelens en handelingen
  5. netwerkkaart maken, wie helpen op welke manier en wie of wat mist nog
  6. kanjerposter maken en complimenten geven
  7. expositie van gemaakte kunstwerken voor familie

De groep speciaal voor kinderen wordt verzorgd in samenwerking met Stichting MEE. Tijdens de bijeenkomst voor de kinderen kunnen ouders, wanneer zij daar behoefte aan hebben, in onze huiskamer in contact komen met andere ouders die in een vergelijkbare situatie zitten. Onze gastvrouwen en -heren staan klaar om je met warmte te ontvangen en wanneer gewenst een luisterend oor te bieden.

Praktische informatie

Waar

Viore (routebeschrijving)

Kosten

Gratis (een donatie is welkom)

Extra informatie

In totaal zijn er 7 bijeenkomsten, bij aanmelden voor de startdatum meld je automatisch aan voor de daaropvolgende data
(29/5, 5/6, 12/6, 19/6, 26/6 en 3/7)

Houd mij op de hoogte Vul je mailadres is en wij stellen je op de hoogte als een nieuwe datum bekend is

Blijf op de hoogte van ons nieuws!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lotgenotencontact

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!