Themagroep ‘Als je niet meer beter wordt’

Als je te horen krijgt dat je niet meer beter wordt brengt dat een golf van emoties en vragen met zich mee. Voor sommigen betekent dit dat er nog maar een korte levensverwachting is. Voor anderen kan deze fase nog jaren duren. Het omgaan met de realiteit is een uitdaging die vaak gepaard gaat met zowel emotionele als praktische vraagstukken.

Verwerking en aanvaarding

Met de themagroep ‘Als je niet meer beter wordt’ bieden wij ondersteuning in dit moeilijke proces. Onder begeleiding van twee ervaren deskundigen kun je samen met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten, ervaringen delen en relevante thema’s bespreken. Er wordt ingegaan op zowel de verwerking en aanvaarding van de situatie als het streven naar een zo’n goed mogelijke kwaliteit van leven binnen de bestaande beperkingen en het vaste gegeven dat genezing niet meer mogelijk is.

In 6 opeenvolgende bijeenkomsten worden de volgende thema’s besproken:

  • Omgaan met het onvermijdelijke Ontdek hoe je veerkracht kunt vinden en vrede kunt
    sluiten met het idee van niet meer beter worden.
  • Communicatie met je omgeving Leer effectieve manieren om jouw situatie te delen met dierbaren en vrienden, waardoor begrip en steun worden vergroot.
  • Dankbaarheid als leidraad Verken de kracht van dankbaarheid en focus op wat er nog wel is in het leven, zelfs te midden van uitdagingen.
  • NalatenReflecteer op wat je wilt nalaten aan je omgeving en hoe je een blijvende impact kunt hebben.

Verbondenheid, steun en begrip

Voel je welkom om mee te doen aan de themagroep ‘Als je niet meer beter wordt’. Wij begrijpen dat de stap groot kan zijn, maar weet dat de deskundigen van Viore zullen zorgdragen voor een veilige setting waar ruimte voor ieders persoonlijkheid, compassie en begrip centraal staan. Het delen van ervaringen met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten kan fijn zijn. Het praten hierover kan een bijzonder gevoel van verbondenheid, steun en begrip geven. Ook of misschien wel juist wanneer genezing niet meer mogelijk is, zijn betekenisvolle momenten en verbinding erg waardevol.

Praktische informatie

Waar

Viore (routebeschrijving)

Kosten € 36,00
Houd mij op de hoogte Vul je mailadres is en wij stellen je op de hoogte als een nieuwe datum bekend is

Blijf op de hoogte van ons nieuws!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lotgenotencontact

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!