Vrijwilligers

De vrijwilligers van Viore zetten zich met warmte en toewijding in om het verschil te maken voor mensen die geraakt zijn door kanker. Dag in, dag uit staan zij klaar om onze bezoekers te ontvangen. Onze vrijwilligers begrijpen wat de impact van kanker is en weten als geen ander hoe belangrijk het is om gehoord en gesteund te worden.

Samen creëren we een warm welkom en ondersteunen en begeleiden we onze bezoekers in de meest kwetsbare periode van hun leven. Om met meer veerkracht en eigen regie de grip op het leven te (her)pakken en daarmee het vermogen te vergroten om met de uitdagingen van het leven om te gaan. Positieve Gezondheid vormt daarin de basis en is de essentie van wat Viore biedt aan haar bezoekers.

Kwaliteit

Viore is lid van brancheorganisatie IPSO. Om de kwaliteit te borgen volgen al onze gastvrouwen en -heren de basistraining van IPSO. In deze uitgebreide training komen onderwerpen als fasen in een ziekteproces, feiten over kanker, verwerkingsstrategieën, de gevolgen van kanker, communicatie en omgaan met emoties ruim aan bod.

Al onze vrijwilligers hebben een training Positieve Gezondheid gevolgd. Om de deskundigheid van onze vrijwilligers te bevorderen worden op frequente basis verdiepingsdagen en intervisie momenten georganiseerd.

Bij Viore werken we volgens een gedragscode. Iedere vrijwilliger heeft een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Vrijwilliger bij Viore iets voor jou?

Wil je graag iets betekenen voor een ander en het verschil maken voor mensen die geraakt zijn door kanker? Viore kan jouw hulp goed gebruiken!

Aanmelden als vrijwilliger

Verschillende rollen

Het team van vrijwilligers bestaat uit ruim 70 vrijwilligers in allerlei verschillende rollen:

Gastvrouwen en gastheren

Onze betrokken gastvrouwen en -heren zijn het gezicht van Viore. Zij zorgen voor een warm welkom, maken een heerlijke kop koffie, thee of soep klaar in de gezellige huiskamer en bieden een luisterend oor. Zij kunnen meer vertellen over wat Viore kan betekenen en leiden bezoekers met liefde rond.

Gidsen

De gidsen van Viore zijn vrijwilligers met een relevante professionele achtergrond. Zij gaan individueel met bezoekers in gesprek en bieden psychosociale steun. Gidsen kunnen onze bezoekers ook goed informeren over het brede (zorg) aanbod in de regio. Zij kunnen, daar waar nodig en/of gewenst, tips en advies geven over mogelijkheden voor verdere begeleiding.

Programmabegeleiders

De activiteiten die Viore organiseert worden verzorgd door begeleiders met een professionele achtergrond op het gebied van de activiteit die ze aanbieden. Onze programmabegeleiders houden van hun vak en zorgen voor warmte, verbinding en plezier bij de activiteit die zij begeleiden. Zij hebben tevens kennis van en ervaring met (oncologische) psychosociale ondersteuning.

Vrijwilligers achter de schermen

Er werken veel vrijwilligers achter de schermen. Functies variëren van administratieve ondersteuning, van tuinman/-vrouw, ICT-er, kok tot klusjesman/-vrouw.

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!