Praktische hulpmiddelen

Voor mensen die door de behandeling van kanker te maken hebben met fysieke veranderingen, zoals het verliezen van haar, een borstamputatie of zwellingen als gevolg van een operatie, kan het vinden van een passend hulpmiddel of accessoire soms best lastig zijn. Vooral wanneer er beperkte financiële middelen zijn.

Bij Viore werken we samen met een aantal stichtingen en/of initiatieven zodat we jou kosteloos en geheel naar jouw behoefte hulpmiddelen en accessoires kunnen verstrekken die je kunnen ondersteunen bij je je zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Gebreide borstprotheses

Wanneer je een borstamputatie of borstbesparende operatie hebt ondergaan en behoefte hebt aan een borstprothese, dan kun je bij Viore kosteloos gebreide borstprotheses van Stichting Breiboezem bestellen. Deze breiboezems vormen een comfortabel alternatief voor traditionele siliconenprotheses. Ze ademen goed en zijn licht van gewicht, waardoor ze prettig in gebruik zijn.

Aanvragen

Haarwerken

Als je geconfronteerd wordt met haarverlies als gevolg van chemobehandelingen dan kan dat erg confronterend zijn. De behoefte aan het dragen van een pruik kan ontstaan. Stichting Pruijck wil graag mensen die kaal zijn geworden de mogelijkheid geven om in een toch al moeilijke tijd kosteloos een haarwerk uit te kiezen. Het uitzoeken van een mooi haarwerk kan op afspraak bij Viore en is geheel kosteloos.

Aanvragen

Chemomutsen

Ben je door de behandeling van kanker kaal geworden en wil je een chemomuts gaan dragen, dan kun je bij Viore kosteloos een passend model of kleur van Fighting Cancer uitzoeken. Fighting Cancer heeft tot doel chemomutsen te haken voor vrouwen, mannen en kinderen die door de behandeling tegen kanker kaal zijn geworden.

Aanvragen

Kussens van Heart Pillow

Heart Pillows zijn kussentjes die je onder je oksel kunt dragen na operaties in het borstgebied, bijvoorbeeld na een (preventieve) borstoperatie of longoperatie. De kussentjes geven ondersteuning en een prettige druk op een operatiewond waardoor zwelling en oedeemvorming wordt tegengegaan. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken bij het slapen en of autorijden (onder de gordel). Je kunt kosteloos bij Viore een passend model en kleur komen uitzoeken.

Aanvragen

Sjaaltjes en doekjes

Bij Viore hebben we een prachtige selectie sjaaltjes en doekjes waar je kosteloos een passend model of kleur naar jouw smaak uit kunt kiezen. Sjaaltjes en doekjes kunnen worden gepast en opgehaald tijdens openingstijden van Viore, op afspraak.

Aanvragen

Als je in bezit bent van een van onze hulpmiddelen en/of accessoires en daar geen gebruik meer van maakt, dan kun je deze weer bij ons inleveren. Na een grondige reiniging maken we graag weer iemand anders blij. Bovendien wel zo duurzaam!

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!