Nieuws | 02 juni 2023

Officiële kick-off Positieve Gezondheid

Viore gaf op 31 mei jl. de officiële kick-off voor de introductie van het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Een interactieve theatervoorstelling liet vrijwilligers en ketenpartners van Viore de betekenis van het gedachtegoed Positieve Gezondheid ervaren, voelen en beleven.

De voorstelling werd afgesloten met een pakkend lied over veerkracht. Onder leiding van Meike van de Linde werd de zaal opgezweept om uit volle borst mee te zingen met het koor van Viore. Zo werd deze inspirerende avond vol verbinding en ideeën voor samenwerking in de zorgketen met positieve energie afgesloten.

Na deze kick-off zal Viore het concept Positieve Gezondheid verder uitrollen binnen de eigen organisatie. “Positieve Gezondheid sluit heel mooi aan op onze missie en visie en kan van grote betekenis zijn voor onze bezoekers. Het is een brede kijk op gezondheid die verder gaat dan de focus op klachten en gezondheidsproblemen. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.”, aldus Michel Rudolphie, bestuursvoorzitter Viore.

Met de meerjarige financiële steun van het mr. Roelsefonds krijgt Viore de gelegenheid het concept Positieve Gezondheid te implementeren binnen haar eigen organisatie en te verankeren in de regio. Het uiteindelijke doel is met samenwerkingspartners in de regio mensen die leven met kanker in staat te stellen de regie over hun leven in eigen hand te houden en zo hun kwaliteit van leven naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen.

De voorstelling Positieve Gezondheid is op maat geschreven voor Viore en is mede mogelijk gemaakt door brancheorganisatie IPSO.

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!