Nieuws | 09 juli 2024

Officiële opening expositie kinderen door wethouder Hilversum

De wethouder van Hilversum, Gerben van Voorden, opende op 8 juli jl. de expositie van de groep voor kinderen die een ouder met kanker hebben. Een bijzondere expositie van kunstwerken waarin zij vorm hebben gegeven aan hun gevoel en emotie.

Na de officiële opening knipte de wethouder samen met de kinderen het lint door en werden familie en vrienden uitgenodigd de kunstwerken van de kinderen te bekijken.

Gerben van Voorden: “Ik zie Viore als een warme huiskamer. Een intieme omgeving voor iedereen. Mooi dat ook kinderen bij Viore terecht kunnen om uiting te geven aan hun gevoelens en in contact te komen met leeftijdsgenootjes. Voor iedereen is het belangrijk om gezien te worden. Zeker voor deze kinderen en hun ouders. Er is altijd iemand die naar je kan of wil luisteren.”

Viore startte deze groep speciaal voor kinderen in samenwerking met Stichting MEE. Gedurende 7 weken kwamen kinderen die een ouder met kanker hebben, bij elkaar. In deze groep konden zij op een creatieve manier uiting geven aan hun gevoelens en gedachten en in contact komen met leeftijdsgenootjes die min of meer hetzelfde meemaken. Ouders die daar behoefte aan hadden, konden in de huiskamer van Viore in contact komen met andere ouders in een vergelijkbare situatie.

De kinderen in de leeftijd van 7 – 12 jaar gingen met veel zin en enthousiasme naar Viore. Eén van de kinderen: “Ze helpen je bij je explosie, zodat dat een beetje minder wordt. Andere kinderen kunnen misschien ook naar Viore gaan om wat minder verdrietig te zijn en om te knutselen met andere kinderen.” Ook de ouders ervaarden steun en herkenning door met elkaar in gesprek te gaan. De ene keer intens, met een lach en een traan, de andere keer luchtig door het even niet over de ziekte te hebben. “Ik had nooit gedacht dat dit me zou helpen, maar het contact met anderen met vergelijkbare ervaringen helpt echt en geeft me steun. Ik zie het als een waardevolle ‘bijvangst’, aldus één van de ouders.”

Naar wens en behoefte van kinderen en ouders heeft Viore besloten een vervolg te geven aan deze groep. Vanaf september kunnen de kinderen én ouders eens per maand samenkomen, waarbij de kinderen weer met elkaar creatief aan de slag gaan.

In september start ook een nieuwe groep voor kinderen die een ouder hebben met kanker. Kinderen van 7 – 12 jaar zijn van harte welkom. Startdatum is dinsdag 24 september (15.30 -17.00 uur). De kinderen komen dan 10 opeenvolgende weken bij elkaar. Deelname is gratis. Klik hier om je kind aan te melden.

De expositie is nog t/m 19 juli te bewonderen bij Viore. De deuren staan iedere werkdag van 10.00 – 14.00 uur open voor geïnteresseerden.

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!