Nieuws | 09 januari 2023

Nieuwe Programma Manager Positieve Gezondheid

Met ingang van 4 januari 2023 is Susanne van Doornik als programmamanager Positieve Gezondheid bij Viore in Hilversum begonnen.

Positieve Gezondheid is een brede kijk op gezondheid die verder gaat dan de focus op klachten en gezondheidsproblemen. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Met de meerjarige financiële steun van het mr. Roelsefonds gaat Viore een regionale publiekscampagne en een website over Positieve Gezondheid tot stand brengen. Het uiteindelijke doel is met samenwerkingspartners in de regio mensen in staat te stellen de regie over hun leven in eigen hand te houden en zo hun kwaliteit van leven naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Susanne gaat dit programma leiden en begeleiden.

Susanne: “In 2015 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met het gedachtegoed Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Deze holistische kijk op gezondheid en de tools die hierbij passen, maken dat het gesprek over veel meer gaat dan de ziekte alleen. ‘De mens’ komt tevoorschijn en volgens mij vindt iedereen het fijn om gezien en gehoord te worden. Specifiek als het (even) niet goed gaat en zwaar is. Ik zie het als een geweldige uitdaging om samen met het team van Viore, zowel intern als binnen de oncologische zorgketen, vorm en inhoud te geven aan de implementatie van Positieve Gezondheid”.

Viore is een centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen. Er worden verhalen en ervaringen gedeeld en verwerkt en bezoekers kunnen er ontspannende en creatieve activiteiten ontplooien. Viore helpt bezoekers op deskundige wijze bij het vinden van hun eigen weg in het omgaan met kanker en de gevolgen ervan. We bieden een warme plek waar mensen zich thuis voelen en kunnen ontdekken wat ze (nog) wel kunnen en belangrijk vinden.

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!