Groep voor nabestaanden

Het verliezen van een dierbare aan de gevolgen van kanker is een ingrijpende gebeurtenis. Het kan gevoelens van leegte, eenzaamheid en onbegrip met zich meebrengen. Je zult moeten leren omgaan met het gemis en alle veranderingen die het verlies met zich meebrengt. Het kan helpen om je ervaringen te delen met anderen die een vergelijkbaar verlies hebben meegemaakt en samen thema’s rond verlies en rouw te bespreken.

Activiteiten rond verlies en rouw

De groep voor nabestaanden is bedoeld voor mensen van wie de partner is overleden en die graag in contact komen met anderen die dit ook hebben meegemaakt. In 7 opeenvolgende bijeenkomsten staan verschillende activiteiten rondom verlies en rouw centraal. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld wandelen, koken of een film bekijken en bespreken. Er worden diverse thema’s besproken, waaronder afscheid nemen, goed voor jezelf zorgen, herinneren, en het vinden je eigen weg om verder te kunnen. Eea wordt afgesloten met een terugkombijeenkomst.

Troost, begrip en steun

Het delen van je ervaringen met anderen die een vergelijkbaar verlies hebben meegemaakt kan troost, begrip en steun bieden. Met het bespreken van de diverse thema’s leer je samen met anderen kleine stappen te zetten in het verwerkingsproces.

Intakegesprek voor deelname

Voor deelname is er altijd een intakegesprek, zodat we in de complexiteit van rouw en verlies kunnen zorgdragen voor het aansluiten op ieders individuele behoefte binnen de groep. De contactgroep is waardevol en geschikt voor mensen van wie de partner niet langer dan (ongeveer) 3 jaar geleden en niet heel recent is overleden. In totaal bestaat de reeks uit 8 bijeenkomsten waarvan de laatste een terugkombijeenkomst is.

Praktische informatie

Waar

Viore (routebeschrijving)

Kosten € 48,00
Extra informatie

Kosten voor totaal 7 bijeenkomsten. Voorafgaand aan de start van het programma vindt een intakegesprek plaats.

Houd mij op de hoogte Vul je mailadres is en wij stellen je op de hoogte als een nieuwe datum bekend is

Blijf op de hoogte van ons nieuws!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lotgenotencontact

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!