Pilates bij ziekte en herstel

Voor iedereen die te maken heeft gehad met kanker en momenteel een behandeling ondergaat of behandelingen heeft ondergaan, kan het een uitdaging zijn om structureel te werken aan sterkere spieren en een verbeterde stabiliteit. Het is van belang om op een verantwoorde manier aan lichamelijk welzijn te werken, speciaal afgestemd op de mogelijkheden tijdens en na de behandelingen. 

Sterkere spieren en betere stabiliteit

Bij Viore bieden we Pilates aan. Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt vormen. Het is een effectieve work-out die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates, maar je traint vooral je rompstabiliteit: de spieren rondom je rug, buik en bekken. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures. Pilates bij Viore wordt verzorgd door een ervaren docent. Deze activiteit is bedoeld voor mensen die tijdens of na behandelingen tegen kanker willen toewerken naar sterkere spieren en een betere stabiliteit. 

Balans in lichaam en geest

Onderzoek toont aan dat regelmatige lichaamsbeweging gunstig is, zeker ook voor mensen die behandelingen tegen kanker (hebben) ondergaan. Wil je werken aan sterkere spieren en een betere stabiliteit tijdens of na behandelingen tegen kanker? Doe mee met Pilates bij Viore, waar we samen streven naar een gezonde en positieve balans in lichaam en geest. Neem deel aan deze activiteit en ontdek wat er mogelijk is, tijdens en na je herstelproces. 

 

Praktische informatie

Waar

Viore (routebeschrijving)

Kosten € 6,00 per les
Data, tijden en aanmelden

Meer overige activiteiten

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!