Mantra zingen

Of je nu kunt zingen of niet, zingen geeft een goed en ontspannen gevoel. Zeker als je mantra’s zingt, waar het niet om woorden gaat maar om klanken. In deze workshop word je begeleid door een ervaringsdeskundige en haar partner, die al 30 jaar ervaring hebben met het zingen van mantra’s.

Of je nu kunt zingen of niet, zingen geeft een goed en ontspannen gevoel. Zeker als je mantra’s zingt, waar het niet om woorden gaat maar om klanken.

Het woord mantra komt vanuit het Sankriet en bestaat uit twee onderdelen. ‘Man’ staat voor onze mind, het denken. En ‘tra’ staat voor bevrijding, loskomen van. Een mantra is dus een hulpmiddel om los te komen van het denken.

Een mantra bestaat uit enkele woorden (of soms één enkel woord) en wordt herhaald om een in een meditatieve staat te komen. Je zou kunnen zeggen dat het een actieve meditatie is waarbij je lichaam in rust komt.

Trui en Fred zijn een echtpaar die al 30 jaar mantra zingen begeleiden. Zij zullen ook nu de leiding nemen in het zingen waarbij zij de mantra zullen voorzingen en jullie als groep deze herhalen. Zo ontstaat er een uitwisseling van geven en nemen (dit heet call & response), wat een meditatieve en ontspannen staat oplevert. Jullie worden bij het mantra zingen tevens ondersteund door een gitarist.

Wil je het mantra zingen ook eens ervaren?

Praktische informatie

Waar

Viore (routebeschrijving)

Kosten € 6,00
Data, tijden en aanmelden

Meer overige activiteiten

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!