Mindfulness

Het leven met kanker brengt vaak een stortvloed van emoties en gedachten met zich mee. Piekergedachten kunnen de overhand nemen, en ontspannen kan een serieuze uitdaging worden. Hoe vind je in zo’n situatie toch meer rust en balans? 

Bij Viore bieden we de 8-weekse training mindfulness als krachtig hulpmiddel om met aandacht te leven, juist te focussen op het heden en vriendelijker te zijn voor zowel jezelf als anderen. Een ervaren deskundige begeleidt deze training, speciaal ontworpen voor iedereen die leeft met kanker, inclusief naasten en nabestaanden. 

Wat je kunt verwachten

  • Aandachtig Leven: Leer je zintuigen te richten op het huidige moment, waardoor je een stevig houvast creëert in jezelf. 
  • Gedachten Ordenen: Ontdek technieken om je gedachten te organiseren, waardoor je meer mentale helderheid ervaart. 
  • Vriendelijker voor Jezelf (en anderen): Cultiveer vriendelijkheid en begrip, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. 
  • Niet Oordelen: Laat het oordelen los en omarm een accepterende houding ten opzichte van jezelf en anderen. 
  • Van Angst naar Vertrouwen: Ontwikkel tools om angst om te zetten in vertrouwen, waardoor je veerkrachtiger wordt. 
  • Van Ontkennen naar Onder Ogen Zien: Leer openstaan voor de realiteit, van ontkennen naar bewust omgaan met de situatie. 

Wetenschappelijk is bewezen dat mensen die aan mindfulness doen aantoonbaar minder angst, stress, vermoeidheid en stemmingswisselingen ervaren. Slaapproblemen verminderen, en de algehele kwaliteit van leven verbetert. De training wordt gegeven door een ervaren deskundige van Viore. 

Praktische informatie

Waar

Viore (routebeschrijving)

Kosten € 60,00 kosten voor totaal 8 bijeenkomsten
Extra informatie

De 8-weekse training wordt gegeven op de volgende data: 23/9, 30/9, 14/10, 21/10, 11/11, 25/11, 9/12 en 16/12

 

Data, tijden en aanmelden

Meer overige activiteiten

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!