Podcast | 05 juni 2023

In gesprek met Marco Bunge: pleitbezorger van het Goede Gesprek

Marco Bunge is een boeiende persoonlijkheid met brede ervaringen vanuit diverse maatschappelijke en commerciële omgevingen. Als ondernemer heeft hij o.a. een wetenschappelijke uitgeverij geleid. Maatschappelijk is hij o.a. de (mede) initiatiefnemer en oprichter van hospice Kajan en Viore.

Zijn nieuwsgierigheid en zijn interesse in de mede mens voeren hem langs diverse mooie posities waarin hij zich kan toeleggen op het luisteren en het voeren van goede gesprekken. Als exponent van de filosoof Socrates, die stimuleerde dat de mens zelf kritisch leert denken en door het opdoen van deze (zelf)kennis een deugdzaam mens zou kunnen worden, gelooft Marco ook in de kracht van reflectie. Dat was voor hem dan ook de aanleiding om de rol als gids binnen Viore te introduceren. Hij vertelt wat deze rol is, ook in relatie tot het goede gesprek.

Een gesproken monumentje over en met de (mede)oprichter van Viore. Zonder meer een feest van herkenning voor de vrijwilligers en bezoekers van het eerste uur.

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!