Informatiebijeenkomsten

De ontwikkelingen op het gebied van behandelingen tegen kanker staan nooit stil. Ben jij of is een dierbare geconfronteerd met kanker, dan wil je vast op de hoogte zijn van de meest recente informatie. Daarom organiseren we jaarlijks een aantal informatiebijeenkomsten, altijd in samenwerking met de ons omringende medische instellingen. 

Naaste zijn van iemand met kanker

Deze avond is voor partners, kinderen, ouders, of andere naasten die zorgen voor iemand met kanker. In deze rol is het fijn om er voor je naaste met kanker te kunnen zijn, maar dat gevoel kan ook afgewisseld worden met machteloosheid of angst om je naaste aan kanker te verliezen.

Tijdens deze informatiebijeenkomst deelt Mariska Kesteloo haar verhaal. In coronatijd werd bij haar man Christophe een hersentumor gevonden. In korte tijd komt er zoveel op haar man en haarzelf af, dat ze eerst niet weten wat ze moeten doen, en waar ze goede informatie kunnen vinden. Er breekt een verschrikkelijk moeilijke en onzekere tijd aan, waarin ze het idee heeft dat ze ontzettend veel moet uitzoeken en moet ontdekken.

Na het overlijden van haar man heeft ze gevoelens en ervaringen van zich af kunnen schrijven in een boek ‘Mijn man heeft een hersentumor en ik sta ernaast’. Het is boek is geschreven vanuit het perspectief van de naaste. Het beschrijft hoe Mariske zich als naaste staande heeft gehouden in de achtbaan van onzekerheden en emoties. Omdat ze zelf veel heeft moeten uitzoeken in de jungle van informatie én graag anderen helpt, staat het boek vol praktische tips en suggesties: hoe jij jezelf en misschien anderen kan helpen in deze verschrikkelijke moeilijke periode.

Op deze avond deelt ze zowel haar verhaal als praktische tips voor andere naasten die zich in een vergelijkbare situatie bevinden of bevonden

Praktische informatie

Waar

Viore (routebeschrijving)

Kosten

Gratis (een donatie is welkom)

Extra informatie

 

 

Data, tijden en aanmelden

Meer informatie en voorlichting

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!