Informatiebijeenkomsten

De ontwikkelingen op het gebied van behandelingen tegen kanker staan nooit stil. Ben jij of is een dierbare geconfronteerd met kanker, dan wil je vast op de hoogte zijn van de meest recente informatie. Daarom organiseren we jaarlijks een aantal informatiebijeenkomsten, altijd in samenwerking met de ons omringende medische instellingen. 

Thema’s

De thema’s van deze informatiebijeenkomsten zijn zeer divers en altijd relevant voor iedereen die, op welke manier dan ook, geconfronteerd is met een bepaald type kanker. Of het nu gaat om borstkanker, darmkanker, longkanker, prostaatkanker, immunotherapie, radiotherapie, keuzes bij kanker of kanker en erfelijkheid, we bieden een breed scala aan actuele onderwerpen. 

Informatiebijeenkomst over bewegen

Op dinsdagavond 18 juni komt Martijn Stuiver naar Viore om te vertellen over het belang van bewegen tijdens en na behandelingen. Martijn is klinisch epidemioloog en fysiotherapeut, verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek. Daar werkt hij aan de wetenschappelijke onderbouwing van ondersteunende zorg voor kankerpatiënten, zoals programma’s op het gebied van bewegen of voeding. “Door te laten zien wat effectief is, wil ik ervoor zorgen dat vernieuwingen ook echt bij de patiënt terecht komen.” Martijn is geïnteresseerd in alle aspecten van revalidatie rondom kanker. In zijn onderzoek richt hij zich met name op de effecten van bewegen bij kanker, en hoe dat geïmplementeerd kan worden. Op 18 juni komt hij hier uitgebreid over vertellen: wat zijn de zekere effecten van bewegen, en wat zijn nu nog onzekerheden.

Ook aanwezig die avond zijn Pieter van den Berg, internist-oncoloog, en Anne-Fleur Aarts, oncologie-fysiotherapeut, beiden verbonden aan Tergooi MC. Zij zijn allebei zeer betrokken bij de bewegingsprogramma’s voor kankerpatiënten in Tergooi, en zullen daar meer over vertellen. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wat kun je verwachten?

  • Deskundige Inzichten: Onze informatiebijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met externe experts, zodat je toegang hebt tot de meest actuele en betrouwbare informatie. 
  • Samen Leren: Ontmoet gelijkgestemden en deel ervaringen. Onze bijeenkomsten zijn een gelegenheid om te leren van anderen en je eigen kennis te vergroten. 
  • Relevante Onderwerpen: We kiezen altijd onderwerpen die aansluiten bij de behoeften van onze bezoekers. 

Het doel is om deelnemers aan onze informatiebijeenkomsten te voorzien van relevante en up-to-date informatie over een voor jou belangrijk thema. Bovendien kun je tijdens deze bijeenkomsten in contact komen met mensen met een vergelijkbare ervaring, wat ook een ondersteunend effect kan hebben.  

Praktische informatie

Waar

Viore (routebeschrijving)

Kosten

Gratis (een donatie is welkom)

Extra informatie

18/06 thema: kanker en bewegen

 

Data, tijden en aanmelden

Meer informatie en voorlichting

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!