Individueel gesprek

De impact van kanker is groot. Of je nu zelf kanker hebt (gehad), naaste of nabestaande bent, de ziekte brengt vele uitdagingen en vragen met zich mee. Bij Viore bieden we je de mogelijkheid om met een gids, een ervaren deskundige, individueel in gesprek te gaan. Dat kan in eerste instantie zijn om stoom af te blazen en je hart te luchten, maar wij kijken ook graag met je mee wat je zelf kunt doen om beter om te gaan met de uitdagingen die kanker met zich meebrengt.

Open aandacht en zonder oordeel

Onze gidsen luisteren met open aandacht en zonder oordeel naar jouw verhaal. In één of meerdere sessies kun je bespreken wat je bezig houdt, waar je tegenaan loopt én vooral dat wat je zelf kunt doen om beter met de uitdagingen die kanker met zich meebrengt om te gaan. Positieve Gezondheid is daarbij ons uitgangspunt.

Na het luchten van je hart zullen we je vragen stellen op een manier die je naar jezelf laat kijken om te ervaren hoe het op verschillende levensgebieden met je gaat. Doel is om jouw kracht, steun en regie te ontdekken, waardoor je meer inzicht krijgt in wat je zelf kunt doen voor (nog) meer veerkracht en eigen regie. Dit draagt bij aan het vergroten van de kwaliteit van leven.

Positieve Gezondheid

Veelal maken we gebruik van het zogenaamde spinnenweb, dat als leidraad dient om alle relevante aspecten van Positieve Gezondheid in kaart te brengen. Zo laten onze gidsen je onderzoeken wat jouw veranderwens is.

Vervolggesprek op basis van jouw behoeften

Afhankelijk van jouw behoeften kun je bijvoorbeeld in een vervolggesprek samen met de gids kijken wat voor jou haalbare acties kunnen zijn om invulling te geven aan je veranderwens, of je kunt meer informatie krijgen over een bepaald onderwerp. Onze gidsen ondersteunen je bij meer inzicht en overzicht.

De gidsen van Viore zijn goed bekend met de sociale kaart in de regio en kunnen je op weg helpen als je vragen hebt over de volgende onderwerpen:

  • kanker binnen het gezin (meedoen / mentaal welbevinden)
  • kanker en werk (dagelijks functioneren)
  • levensvragen (zingeving)
  • omgaan met verlies (mentaal welbevinden)
  • werken aan vitaliteit (lichaamsfuncties / kwaliteit van leven)
  • voorbereiding op het levenseinde (zingeving)
  • financiële en erfrechtelijke zaken (dagelijks functioneren).

Praktische informatie

Waar

Viore (routebeschrijving)

Kosten

Gratis (een donatie is welkom)

Op afspraak Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Naam(Vereist)
Blijf op de hoogte van ons nieuws!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer luisterend oor

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!