Selecteer een pagina

Viore en corona

In verband met de landelijke coronamaatregelen is Viore slechts gedeeltelijk open voor inloop. De meeste activiteiten zijn opgeschort tot en met 20 april 2021.

Huidverzorging en massage zijn er wel, net als ‘koffie in kleine kring‘: een inloopmoment voor kleine groepjes.
Ook als we weer meer opengaan zullen er beperkingen zijn aan het maximum aantal bezoekers in ons pand, en dus kan het voorkomen dat je een keer tevergeefs bij ons binnenloopt. Probeer het dan gewoon snel nog eens.

Voordat je naar Viore komt, verzoeken we je om onderstaande vragen te beantwoorden:

 • Heb jij of een van je huisgenoten klachten die passen bij Covid-19 (niezen, hoesten, benauwdheid, smaak- en reukverlies, enz.)?
 • Heb je op dit moment actieve chemotherapie?

Als je een van deze vragen met ja beantwoordt, willen we je vragen om je bezoek aan Viore nog even uit te stellen. Doe je mee aan een van de activiteiten bij Viore, dan kun je ons via 035-6853532 laten weten dat je er niet bij kunt zijn. Een mail sturen kan ook: info@viore.org.

Bij actieve chemotherapie raden oncologen het af om Viore te bezoeken.

Tijdens je bezoek aan Viore gelden de volgende regels:

 • Draag een mondkapje als je door het huis gaat bewegen, zoals in de gangen en als je van de ene naar de andere ruimte loopt.
 • Bij binnenkomst maak je je handen schoon met handgel. Die staat bij de ingang.
 • Bij binnenkomst meld je je aan (met naam en contactgegevens). Deze gegevens bewaren we korte tijd en alleen om je te waarschuwen bij een eventuele besmetting.
 • Er worden geen handen geschud.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee, bewaar ze in je jaszak of tas die je bij je houdt.
 • We zorgen dat alle ruimtes extra schoongemaakt en geventileerd worden.
 • Betaal met PIN of gepast contact.
 • We houden ons aan de 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Per ruimte/activiteit hanteren we een maximaal aantal gasten, volgens de richtlijnen van het RIVM

In onze nieuwsbrieven over Covid-19 lees je de laatste informatie:

Nieuwsbrief 4 november 2020 Corona-virus en Viore

Nieuwsbrief 14 oktober 2020 Corona-virus en Viore

Nieuwsbrief 13 maart 2020 Corona-virus en Viore

Nieuwsbrief 2 maart 2020 Corona-virus en Viore

Nieuwsbrief

LEES NU:

Nieuwsbrief Special over individuele gesprekken bij Viore

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief gedeeltelijke opening Viore 10 maart 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Klik hier om je te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.
Geïnteresseerd in eerdere nieuwsbrieven? Klik op onderstaande button en neem een kijkje in ons archief. 

Viore in het nieuws

Hieronder tref je het nieuws van de afgelopen tijd aan. Nieuws van en nieuws over Viore.

Gevelgedicht bij Viore

Gevelgedicht bij Viore

Op 4 februari, Wereldkankerdag, is op de buitenmuur van Viore een gedicht onthuld van (voormalig) stadsdichter Mieke van Zonneveld. Zowel de Gooi & Eemlander als de Gooi- en Eembode besteedden daar aandacht aan.  

Lees meer
Huis in Actie weer in de media

Huis in Actie weer in de media

Ook in de Gooi en Eembode wordt aandacht gegeven aan 'Huis in Actie'. Publiciteit waar we blij mee zijn, want wat is er hard gewerkt door al die vrijwilligers! Gelukkig hebben ze veel eer van hun werk. Klik hier voor het artikel.  

Lees meer
‘Huis in Actie’ in de krant

‘Huis in Actie’ in de krant

Met de campagne 'Huis in Actie' wil Viore extra financiële steun genereren. Daarom is het heel fijn dat de Gooi & Eemlander een mooi artikel over deze campagne heeft geplaatst. Hoe meer mensen ervan weten, hoe beter! Klik hier voor het artikel.

Lees meer
Viore in Rabo & co

Viore in Rabo & co

De Rabobank steunt Viore niet alleen financieel, er is ook nog een mooi artikel over ons gepubliceerd in het blad Rabo & co. Daar zijn we blij mee, want zo maken weer meer mensen kennis met ons centrum! Klik hier voor het artikel.  

Lees meer
Ook aandacht voor nieuw onderkomen in Gooi en Eembode

Ook aandacht voor nieuw onderkomen in Gooi en Eembode

Onze zoektocht naar een nieuw onderkomen, en de daarop volgende verbouwing, zijn ook door de Gooi en Eembode op de voet gevolgd. Natuurlijk zijn ze bij onze opening op 10 augustus een kijkje komen nemen.  Klik hier voor het artikel.  

Lees meer
Heropening Viore in Gooi- en Eemlander

Heropening Viore in Gooi- en Eemlander

Dat Viore op 10 augustus haar deuren opende op de nieuwe locatie is de pers niet ontgaan. Zowel de Gooi en Eemlander als de Gooi & Eembode besteedden er ruim aandacht aan. Klik hier voor het artikel in de Gooi en Eemlander.

Lees meer
Aandacht in de media voor verbouwing Viore

Aandacht in de media voor verbouwing Viore

Sinds 1 mei wordt er heel hard gewerkt om aan de Oosterengweg 44 net zo'n warm en gastvrij Viore te realiseren als onze bezoekers gewend waren op het oude adres. Alle inspanningen blijven ook in de media niet onopgemerkt. Op 25 juni stond er een artikel over de...

Lees meer
Artikel over Viore in ‘hei & wei’

Artikel over Viore in ‘hei & wei’

In de april-editie van het blad 'hei & wei" (een blad dat wordt verspreid onder de inwoners van Blaricum) stond een heel mooi artikel over Viore. Aan het woord komen AnnaThea Fine, bezoeker van Viore, en Brigitte Volkers, medewerker Communicatie bij Viore.Klik...

Lees meer

Nieuwsbrief Specials ‘Huis in Actie’

Nieuwsbrief Special ‘Huis in Actie’ 21 januari 2021

Klik hier om je te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.
Geïnteresseerd in eerdere nieuwsbrieven? Klik op onderstaande button en neem een kijkje in ons archief. 

Rondom Viore

Viore heeft een groot netwerk en een uitgebreide sociale kaart. Hieronder tref je nieuws aan van diverse andere organisaties.

Logo Oncokompas

Steun bij leven met kanker

Oncokompas is uw digitale hulp bij het leven met kanker en in de jaren erna. Oncokompas geeft inzicht in hoe u ervoor staat.

Lees meer…

Bijvoorbeeld op het gebied van vermoeidheid, angst, werk, relaties, leefstijl en financiën. Ook onderwerpen die moeilijk te benoemen zijn of onbewust toch een rol spelen komen naar voren. Meer weten? Ga naar de website.

Lees minder…

Logo Helen-Dowling-Instituut

Professionele zorg in de vorm van individuele, groeps- en internetbehandelingen

Het Helen Dowling Instituut helpt je om te gaan met kanker. Maar ook je gezin, partner en familie.

Lees meer…

Wanneer je hoort dat je kanker hebt, staat je leven op zijn kop. Hulp zoeken is dan geen teken van zwakte. Het Helen Dowling Instituut helpt jou en je naasten om te gaan met ernstige angst, vermoeidheid, stemmingsproblemen of een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook ten tijde van het coronavirus kun je je aanmelden voor onze psychologische zorg.

Lees minder…

Logo Vaarkracht

Vaarkracht seizoen 2019

Met grote regelmaat organiseert Vaarkracht vaartochten voor mensen die leven met kanker. Soms wordt er gezeild, andere keren liggen er motorboten klaar voor de deelnemers. Een enkele keer kun je mee op een authentieke botter.

Lees meer…

Het vaarseizoen van 2020 was door corona een heel ander seizoen, met meer tochten in kleine groepjes. Om diezelfde reden is het nieuwe seizoen niet ‘officieel’ geopend. Informatie over de opening en over nieuwe evenementen van Vaarkracht kun je hier binnenkort hopelijk weer vinden.

Lees minder…

Logo kankerdoetveelmetje

Website "'Kanker doet veel met je' gelanceerd

Ruim 86% procent van de patiënten met kanker in Nederland ervaart tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en financiën.

Lees meer…

Veel van deze patiënten zoeken geen hulp, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom is de website ‘Kanker doet veel met je’ ontwikkeld. Deze website legt in gewone taal uit wat psychosociale klachten zijn, hoe je daarover kunt praten en welke hulp er is.

Lees minder…

Logo Stichting OOK

Vind passende ondersteuning via de OOK-wijzer

Stichting OOK helpt patiënten en naasten om beter om te gaan met de impact van kanker, door het bieden van de juiste ondersteuning op het juiste moment.

Lees minder…

Logo Ingebord Douwes Instituut

Psychologische (na)zorg bij kanker

Begeleiding bij wie, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd zijn (geweest). Deze hulp is beschikbaar ongeacht de ziektefase en de prognose.

Logo IKNL

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker is de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose.

Lees meer…

In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiëntenorganisaties.Patiënten en naasten kunnen Verwijsgids Kanker rechtstreeks raadplegen. De postcodefilter maakt het mogelijk om zorg zo dicht mogelijk bij huis te selecteren.

Lees minder…

Mantelzorg

Mantelzorgwaardering

Als u zorg krijgt van familie, vrienden of buren, bieden veel gemeenten de mogelijkheid om een mantelzorgwaardering aan te vragen.

Lees meer…

Het gaat om een bedrag van (maximaal) 150 euro, dat eens per jaar wordt uitgekeerd. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de mantelzorg die u ontvangt voldoen aan een paar voorwaarden. Als u wilt weten wat er binnen uw gemeente mogelijk is, kunt u het beste de website van die gemeente raadplegen.
Inwoners van Wijdemeren kunnen hier klikken voor meer informatie. Voor Hilversum vindt u die informatie hier.
Ook op de site van Gooise Meren is informatie beschikbaar, net als op die van Weesp. En voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren is de informatie hier te vinden.

Lees minder…

Logo De Regenboogboom

Thuisbezoek Regenboogboom

De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook opeens de controle over hun eigen leven verliezen, en zich daardoor heel erg kwetsbaar voelen.

Lees meer…

Dus ook voor gezinnen die leven met kanker. Een bezoek van een vrijwilliger aan een gezin of pleeggezin is huiselijk, gezellig en veilig. Je hoeft er niets speciaals voor te doen. De Regenboogboom gaat samen met je op zoek naar jullie draagkracht en veerkracht. Want daar zit de toegang tot alle hulpmiddelen die jullie zelf kunnen inzetten lucht en ruimte te scheppen en antwoord te vinden op die o zo belangrijke vraag: hoe wordt overleven weer leven? Meer informatie over de Regenboogboom bij je thuis is te vinden via deze link.

Lees minder…

Logo Stichting Hoest?ie

Hoestie.nl

Heb je al eens gehoord van Hoestie.nl?

Via deze site kan iedereen een eigen besloten pagina aanmaken om op een veilige manier je naasten op de hoogte houden van de medische ups en downs.

Lees meer…

Zo kan het gesprek met vrienden en familie weer over andere onderwerpen gaan, omdat ze via je blog hebben gelezen wat de laatste ontwikkelingen en uitslagen zijn.
Ga naar de website voor meer informatie.

Lees minder…